PROJECTS   //  COMMUNICATION AND CULTURE   <<   collection- und research center
Collection- And Research Center  

COLLECTION AND RESEARCH CENTER OF THE STATE MUSEUM IN TYROL//

Services: Entwurfskonzept

Client: Land Tirol
Competition: May 2013
Size:  11.000 m²

Two compact building parts – each for one contruction stage – are creating optimum conditions for a longtime secure storage of the cultural assets, their maintenance and for research. There is no direct visibility into the working rooms from outside. The two building parts are creating a distinctive outdoor area.
The significance of the collection is emphasized by the quality of the architecture. Horizontal copper panels are used for the outer skin of the ventilated façade. Copper is used as extremely longwearing material for facades for centuries and is connected to the tradition of metal production in Tyrol.

Collection- and Research Center 1 2 3 4